Nejmenší ještěrka na světě Ještěrka haragua *Sphaerodactylus ariasae* s délkou pouhých 16 mm je nejmenším suchozemským obratlovcem schopným rozmnožování. Žije výhradně na malinkém ostrově Isla Beata v Karibském moři u pobřeží Dominikánské republiky. Podle vědce Blaira Hodgea objev tohoto druhu dokazuje, že na Zemi je ještě mnoho neznámých tvorů, a to i v dobře prozkoumaných oblastech. Nicméně životní prostředí haraguy je ohroženo: kácení lesů, včetně těch v národních parcích